phone phone
menu

Jadłospis

20.09.-24.09.2021                       ŚNIADANIE                 II ŚNIADANIE                           OBIAD
PONIEDZIAŁEK

Manna na mleku z miodem i cynamonem (1,7,*)
Kanapka z szynka, sałatą lodową i zielonym ogórkiem (1,6,*)
Herbata miętowa 

Sałatka owocowa: banan, brzoskwinia, żurawina, słonecznik (*)
Wafel ryżowy
Woda mineralna
 

Zupa kalafiorowa (7,9,*)
Placki z cukini, pieczarek i czerwonej papryki (1,3,*)
Kompot jabłkowy
 

WTOREK

"Stół szwedzki": pieczywo mieszane (1,7)
Mix serów: ser biały, ser żółty, ser topiony (7,*)
Papryka czerwona,
Ogórek zielony
Herbata malinowa

Ciasteczka jaglane z bananem, kokosem i żurawiną (8,9,11)
Sok jabłkowy


 

Zupa pomidorwa z makaronem w kształcie ryżu (7,9,*)
Pierogi z mięsem i szpinakiem (1,7,*)
Woda z miodem i cytryną

 

ŚRODA

Kanapki koreczki z pieczywa mieszanego,
sera żółtego i kabanosa drobiowego (1,7)
Mix świeżych warzyw: papryka, ogórek, kalarepa
Herbata z dzikiej róży

Gruszka z jogurtem, miodem i płatkami migdałowymi (7)
Czekolada gorzka (6,*)

 

Zupa jarzynowa z kalarepą (7,9,*)
Kasza jęczmienna (1)
Gulasz z dynią i mięsem (*)
Mizeria ze śmietaną (7)
Kompot wieloowocowy

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem (1,7)
Jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem (3)
Kakao z miodem (7)
 

Galaretka wiśniowa (*)
Ciasteczka jaglane z kokosem i żurawiną (12,*)

 

Zupa jarzynowa z fasolką (7,9,*)
Ryż paraboiled
Potrawka z kurczaka (7,9,*)
Mix sałąt ze szczypiorkiem (7)
Kompot gruszkowy

PIĄTEK

Płatki jaglane na mleku z miodem i rodzynkami (7
Kanapka z pastą z soczewicy i ogórkiem kiszonym (1,7)
Herbata z cytryną

Ciasto marchewkowe (1,3)
Śliwki


 

Barszcz czerwony (9,*)
Ziemniaki z koperkiem
Filet rybny zapiekany (1,3,4,*)
Surówka z kapusty kiszonej (*)
Kompot jabłkowy

 

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:

  1. – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
  2. – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
  3. – JAJA I PRODUKTY POCHODNE
  4. – RYBY I PRODUKTY POCHODNE
  5. – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)
  6. – SOJA I PRODUKTY POCHODNE
  7. – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
  8. – ORZECHY
  9. – SELER I PRODUKTY POCHODNE
  10. - GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
  11. – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
  12. – DWUTLENEK SIARKI
  13. – ŁUBIN
  14. - MIĘCZAKI
Zgodnie z informacjami od porducentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenum mleka, jaj, soi, selera,
gorczycy, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych) i sezamu.

Zobacz na mapie

Kliknij na pinezkę i sprawdź dojazd

© 2021 Niepubliczne Przedszkole  "Tuptuś" - wszystkie prawa zastrzeżone.

design by : facebros.pl